Bardzo gorąco polecamy 3-dniowy detoks jesienno-zimowy przygotowany na bazie warzyw. DETOKS ten idealnie przygotuje nas i naszą sylwetkę do powitania NOWEGO ROKU w szampańskim nastroju. 🍎🍏💪
DOSTARCZYMY PAŃSTWU NASZ NOWO PRZYGOTOWANY DETOKS JUŻ W DNIACH: 28, 29, 30 grudnia 2018
Jesień to doskonała pora roku na oczyszczenie organizmu. Właściwy detoks pozwoli nam na przygotowanie się do długich zimowych miesięcy, wzmacniając przy tym nasz układ odpornościowy. Jesienne oczyszczanie według zaleceń naszej pani dietetyk Kliniczna Agnieszka Kawik to przyjemność w odczuwaniu smaków i lepsze samopoczucie!
Detoks powinien opierać się głównie na surowych produktach, jednak aby unikać problemów trawiennych należy włączyć do diety posiłki gotowane lub duszone. Kolejno, należy pamiętać o ograniczeniu min. białego cukru oraz produktów na bazie mąki pszennej. Zasada pięciu, małych posiłków jest w jesiennym detoksie znacząca. Istotą jest regularne jedzenie niedużych porcji, nie dopuszczając przy tym do odczucia głodu, pamiętając o wypijaniu sporej ilość płynów w ciągu dnia.
Kosz 3-dniowego detoksu jesiennego to 260 zł
MENU DETOKS
Dzień 1
▪ Krem z Pieczonych buraków z anyżem i koperkiem,
▪ Sałatka z rukoli, kiszonej marchwi i avocado z winegretem kolendrowo-limonkowym,
▪ Danie główne oparte na puree z brokuła z duszonym kalafiorem i czarną soczewicą,
▪ Koktajl na bazie selera naciowego z śliwką i jagodami goji,
▪ Zupa z kiszonego ogórka z pieczoną pietruszką i korzeniem selera.
Dzień 2
▪ Krem z pieczonej marchewki i imbiru,
▪ Sałatka ze szpinaku baby z cytrusami, orzechami pekan, melonem i zielonym ogórkiem z sosem ogórkowym z oregano i oliwą z oliwek,
▪ Danie główne oparte na komosie ryżowej z duszoną brukselką, żółtą papryką, kiszonym pomidorem koktajlowym i prażonym siemieniem lnianym,
▪ Koktajl z botwinki z czarną porzeczką i korzeniem kurkumy,
▪ Zupa z soczewicy z jarmużem i natką pietruszki.
Dzień 3
▪ Krem z dyni i rokitnika podany z kiełkami brokuła i chipsami topinamburu,
▪ Sałatka z kapusty włoskiej z batatem, groszkiem cukrowym, czerwoną fasolką, pestkami dyni i sosem czosnkowym na kefirze,
▪ Cukiniowe spaghetti z pomidorkami, pieczarkami, czerwoną cebulką, kukurydzą i pomidorowo-ziołową salsą,
▪ Koktajl na bazie jabłek, szpinaku z jagodą i żurawiną,
▪ Zupa minestrone z kapustą pekińską, pomidorami, włoszczyzną i kalafiorem.