Kto ma ochotę na coś pysznego, zdrowego i z dostawą wprost do drzwi? Ci, którzy już się zdecydowali na dietę Optymalną, w tym tygodniu będą raczyć się takimi specjałami…
Menu Dieta Optymalna
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie I – 07:00: Kasza pęczak z musem z prażonych jabłek i żurawiną
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Zupa cebulowa z ziemniakami i rozmarynem
Obiad – 13:00: 🔥 Lasagne bolognese ze szpinakiem i sosem pomidorowym
Podwieczorek – 16:00: Koktajl z czerwonych owoców i chia
Kolacja – 19:00: Sałaty z papryką, ogórkiem, pieczonym schabem i sosem musztardowym
WTOREK
Śniadanie I – 07:00: Owsiany pudding z błonnikiem witalnym, czarną porzeczką, mandarynką i miodem
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Bulion wołowy z włoszczyzną, makaronem ryżowym i mięsnymi kluseczkami
Obiad – 13:00: 🔥 Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, cebulką, suszonym pomidorem, ziemniaczki pieczone z tymiankiem, surówka z marchwi i selera z orzechami włoskimi
Podwieczorek – 16:00: Mango sticky-rice
Kolacja – 19:00: Spaghetti z cukinii z pomidorkami cherry, pieczarkami, papryką, marynowaną rzodkiewką podane z twarożkiem i pastą pomidorowo-bazyliową
ŚRODA
Śniadanie I – 07:00: Sandwiche orkiszowe ze swojską wędzonką, mozzarellą, rukolą, korniszonem
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Rozgrzewający krem z kalafiora z mini marchewkami
Obiad – 13:00: 🔥 Fit kotlet ze schabu w lniano-otrębowej panierce, puree ziemniaczano-chrzanowe, sałatka z białej kapusty, rzepy, zielonego ogórka z koperkiem
Podwieczorek – 16:00: Ciasto „Czekoladowa rozkosz” w wersji light
Kolacja – 19:00: Sałatka zimowa z roszponką, sałatą rzymską, żółtą papryką, kiełkami mung, cząstkami grejpfruta, kawałkami marynowanego śledzia, pestkami dyni, pieczywo żytnie z czarnuszką
CZWARTEK
Śniadanie I – 07:00: Bananowo-orkiszowe racuszki z otrębami z musem z owoców leśnych
Śniadanie II – 10:00: Witaminowe smoothie z kiwi, jabłek, jarmużu, pieczonego selera, miodem i chia
Obiad – 13:00: 🔥 Papryka faszerowana kaszą jęczmienną, fetą, warzywami z sosem borowikowym
Podwieczorek – 16:00: Kremowy deser jaglano-dyniowy z musem malinowo-porzeczkowym
Kolacja – 19:00: Łódeczki z cykorii faszerowane pieczonym pasztetem z indyka, gęsiny i warzyw z konfiturą żurawinową i pieczywem razowym
PIĄTEK
Śniadanie I – 07:00: Płatki orkiszowe z ekspandowaną gryką, gruszką i truskawkami
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Pieczone frytki warzywne z jogurtowo-czosnkowym dressingiem
Obiad – 13:00: 🔥 Śródziemnomorska paella z bulgurem, duszonymi warzywami, morszczukiem, trawą cytrynową, selerem naciowym z miksem sałat i winegretem
Podwieczorek – 16:00: Korzenne crunchy z pieczonymi pomarańczami i kokosowym twarożkiem
Kolacja – 19:00: Jaja gotowane z pastą awokado i zieleniny, pomidorki cherry, pieczywo fitness
*🔥 posiłki przeznaczone do spożywania na ciepło można podgrzewać zamknięte hermetycznie w mikrofali .