Chcesz znać menu diety optymalnej na cały tydzień? Oto ono! Zobacz, co tym razem nasz Szef Kuchni poleca w zdrowych i pysznych boksach! Masz ochotę do nas dołączyć? Zapraszamy!
DIETA OPTYMALNA
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie I – 07:00: Musli orkiszowo-żytnie z kokosem, żurawiną i jogurtem bananowym
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Krem z pieczonego bakłażana i cukinii
Obiad – 13:00: 🔥 Curry z kurczakiem i ryżem
Podwieczorek – 16:00: Koktajl z pieczonej gruszki i jabłka
Kolacja – 19:00: Sałatka z pomidora, papryki, rukoli z pieczonym schabem i prażonym słonecznikiem i grissini
WTOREK
Śniadanie I – 07:00: Ziołowa pasta z awokado, sałatą rzymską, pomidorem i pieczywem żytnim
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Krem z pomidorów z mini mozzarellą
Obiad – 13:00: 🔥 Polędwiczka wieprzowa z kaszotto z grzybami
Podwieczorek – 16:00: Kotleciki z kalafiora z sosem czosnkowym
Kolacja – 19:00: Spring rollsy z warzywami i wędzonym indykiem z sosem koperkowym
ŚRODA
Śniadanie I – 07:00: Fritata na duszonym jarmużu z cebulką i kaparami
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Krem z czerwonej soczewicy z chipsem z szynki
Obiad – 13:00: 🔥 Pieczone pałeczki z kurczaka w sosie BBQ z puree dyniowo-ziemniaczanym, sałatka z delikatnie marynowanej białej kapusty z marchewką i koperkiem
Podwieczorek – 16:00: Pudding jaglany kakaowo-waniliowy z jagodową konfiturą i wiórkami kokosowymi
Kolacja – 19:00: Sałatka z makaronu ryżowego z krewetkami, chrupiącymi warzywami oraz pędami bambusa
CZWARTEK
Śniadanie I – 07:00: Egzotyczna owsianka z popingiem z amarantusa, kawałkami ananasa i sosem mango
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Rozgrzewający barszcz ukraiński z kolorową fasolką
Obiad – 13:00: 🔥 Faszerowane Cannelloni z mięsem mielonym, pieczarkami podane na duszonym szpinaku z aromatycznym sosem ziołowo – pomidorowym
Podwieczorek – 16:00: Pieczone jabłka nadziewane cynamonowym twarożkiem i żurawinową konfiturą
Kolacja – 19:00: Kaszotto z bulguru z ziołową fetą, rukolą, pomidorami, mandarynką, kiełkami rzodkiewki podana z dipem ziołowym i pestkami dni
PIĄTEK
Śniadanie I – 07:00: Orkiszowe bułeczki otrębowe z nutellą kakaowo-daktylową i jagodami goi
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Orzeźwiający krem z kiszonego ogórka i szczawiu
Obiad – 13:00: 🔥 Roladki z morszczuka z farszem śródziemnomorskim z ryżem, brokułem i i mini marchewką
Podwieczorek – 16:00: Lekki tęczowy deser z chia na mleku kokosowym z owocami suszonej morwy
Kolacja – 19:00: Falafel z soczewicy z sosem tzatzyki
* 🔥 posiłki przeznaczone do spożywania na ciepło można podgrzewać zamknięte hermetycznie w mikrofali