Nie wiem, jak rozpocząć dietę? Obawiasz się, że nie masz na to czasu? A gdyby tak był na to łatwy sposób? Zobacz przykładowe menu Diety Optymalnej i skorzystaj z naszego doświadczenia. Włącz zdrowe żywienie pod okiem dietetyka. Pamiętaj, że każda nasza dieta jest dopasowana do Twoich potrzeb i preferencji! Dzięki niej każdy dzień będzie pysznie smakował!
DIETA OPTYMALNA
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie I – 07:00: Domowe pieczywo żytnie z humusem z ciecierzycy z sezamem, pietruszką i czosnkiem
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Zupa ziemniaczana z boczniakiem
Obiad – 13:00: 🔥 Makaron razowy z pulpetami drobiowymi z sosem musztardowym i brokułem
Podwieczorek – 16:00: Pełnoziarniste pancakes kakaowe z mąką orzechową i maślanką z konfiturą
ananasową
Kolacja – 19:00: Sałatka z ogórka, pomidora, papryki i pieczonej wołowiny z sosem jogurtowym
WTOREK
Śniadanie I – 07:00: Jaglanka z otrębami z dodatkiem banana, kiwi i liofilizowanej truskawki
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Staropolski krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami
Obiad – 13:00: 🔥 Pieczone udka z kurczaka w papryce i tymianku, risotto z brązowego ryżu z
chrupiącymi warzywami
Podwieczorek – 16:00: Orkiszowe drożdżówki z jabłkami z migdałowo-orkiszową kruszonką
Kolacja – 19:00: Roszponka, sałata rzymska, pomidorki cherry, mozzarella, marynowana cebula, melon
z dressingiem jogurtowo-ziołowym i swojskim pieczywem wieloziarnistym
ŚRODA
Śniadanie I – 07:00: Fit kanapeczki z żytniego razowca z pomidorowo-ziołową pastą podane na sałacie
lodowej z chrupiącym ogórkiem kiszonym
Śniadanie II – 10:00: Energetyczne smoothie z ananasa, pieczonej pietruszki, gruszek, cytryny, siemienia
lnianego i miodu
Obiad – 13:00: 🔥Fasolka po bretońsku
Podwieczorek – 16:00: Tęczowa chmurka jogurtowa z owocami i galaretką
Kolacja – 19:00: 🔥 Zapiekanka warzywna z kolorowym makaronem, brokułem, kalafiorem,,
marchewką, porem, paluszkami krabowymi i egzotycznym dressingiem mango
CZWARTEK
Śniadanie I – 07:00: Omletowe mufinki z bananem, cynamonem i rabarbarową konfiturą
Śniadanie II – 10:00: 🔥 Kremowa zupa z kiszonej kapusty, wędzonym schabem i z mini gnocchi
Obiad – 13:00: 🔥 Grillowana kofta z mielonego mięsa z puree selerowym, dipem czosnkowym
oraz z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi, koperku i białej rzodkwi
Podwieczorek – 16:00: Delikatny fit deser wiśniowy z pianką amaretto i wiórkami czekoladowymi
Kolacja – 19:00: Leczo warzywne z cukinią, dynią, kabaczkiem, fenkułem i grzanką wieloziarnistą
PIĄTEK
Śniadanie I – 07:00: Papryka nadziana ziołowym twarożkiem, pieczywo żytnio-orkiszowe z czarnuszką
Śniadanie II – 10:00: 🔥Pieczone burgery buraczano-jaglane z natką pietruszki i dressingiem koperkowy
Obiad – 13:00: 🔥 Gryczane naleśniki z duszonymi warzywami i kolorową soczewicą
Podwieczorek – 16:00: Daktylowo-orzechowe praliny z aromatem pomarańczy w posypce kokosowej
Kolacja – 19:00: Tymbaliki rybne z dodatkiem włoszczyzny z sałatką ziemniaczaną z ogórkiem
* 🔥 – posiłki przeznaczone do spożywania na ciepło można podgrzewać zamknięte hermetycznie w mikrofali.